CatTracer zoekt Cat Angels

Voor het maken van een functioneel en fraai eindproduct zijn er meer financiële middelen nodig dan wij zelf hebben. Bij banken aankloppen is tegenwoordig erg moeilijk. Er is nu gelukkig ook een andere manier, die ondertussen bekend geworden is als crowdfunding. Een variant daarop is crowdfinancing waarbij het alleen om financiering gaat.

Onder streng toezicht en een goede begeleiding van de ervaren oprichters van de crowdfinancing website http://www.wekomenerwel.nl begonnen wij dan ook met een crowdfinancing campagne om investeerders te zoeken. Als analogie op de bekende term Business Angels (investeerders) noemden wij die onze Cat Angels!

Terug trekken van het platform

Wij zijn erg blij dat ondertussen 17 mensen met in totaal € 4.150 in ons project hebben geïnvesteerd. Toch hebben wij besloten ons van het Wekomenerwel platform terug te trekken. Er zijn twee redenen om deze stap te ondernemen:

  1. Deze crowdfinancing campagne eiste veel marketing inspanningen in tijd en geld, die wij liever in de verdere ontwikkeling van CatTracer wilden steken.
  2. Onze eigen financiële input voor de ontwikkeling van CatTracer wordt nu gelukkig ondersteund door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). In het kader van de verlenging van de Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit (NIOF) 2013 werd in 2014 aan ons CatTracer project subsidie verleend. Deze financiële injectie stelt ons in staat de techniek en het definitieve design voor elkaar te krijgen.

Deelname aan het Wekomenerwel platform was toch zeker wel een bijzondere en leerzame ervaring voor ons. Wij willen dan ook het Wekomenerwel team graag bedanken voor de goede adviezen en de professionele begeleiding.

Crowdfunding

Om onze CatTracer te kunnen produceren gaan we in plaats van crowdfinancing gebruik maken van crowdfunding. We gaan het nu zo doen dat belangstellenden via crowdfunding onze CatTracer halsband al kunnen gaan bestellen. Binnenkort beslissen wij over het juiste crowdfunding platform. Dat zou Kickstarter, Indiegogo of een Nederlands platform kunnen worden. Welk platform is volgens u het meest geschikt voor ons?

Een gedachte over “CatTracer zoekt Cat Angels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s