Zoektocht naar een perfecte vorm

Lena + Anton voor de blogKater Anton met Cattracer prototype en Lena de Jongh – Nesterko (foto: Natalia Balanina)

Jasper ten Berge van Ten Berge Productontwikkeling & Advies heeft een erg mooi ontwerp voor onze Cattracer gemaakt. Dit was perfect om ons idee uit te proberen! Hiervoor was op een 3D printer een mal maakt. Deze mal gebruikten wij om met siliconen de halsband te kunnen gieten. De siliconen halsband, met daarin de ingegoten GPS GSM apparatuur is op de foto op de kat Anton te zien.

Na het uit proberen zijn niet alleen voordelen van siliconen naar voren gekomen: soepel en veilig in gebruik, maar ook nadelen: snelle slijtage en diverse hygiënische aspecten. Behalve dat bleken de eerste prototypen ons aan de iets te grote kant te zijn. Dus gingen wij op zoek naar ander materiaal en moesten we terug naar de tekentafel!

Wij hebben nu bijna een nieuw ontwerp gereed met kleinere afmetingen. De elektronica in de halsband is ook nog aangepast. We hebben nog energie zuiniger onderdelen kunnen vinden. Het slimme ontwerp van het elektronica gedeelte is nu klaar. We zijn hier erg tevreden over.

Vanaf volgende week gaan we 50 zogenaamde Printed Circuit Boards (PCB’s) laten maken. Deze PCB’s worden daarna in de nieuw ontworpen halsband gegoten en kunnen we gaan beginnen met onze consumenten test. Na deze test gaan we onze Cattracers op de markt introduceren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s